У заплаві Тиси може з’явитися новий заповідний об’єкт

Це допоможе в збереженні для майбутніх поколінь унікального біорозмаїття флори та фауни в заплавах р.Тиси, водоохоронних зонах, також дасть можливість забезпечити широку популяризацію рекреаційних і туристичних можливостей даного Хустського регіону.

8 липня 2013 року в Хустській районній державній адміністрації відбулася робоча зустріч з науковцем біологічного факультету Ужгородського національного університету Романом Кішом, який є активним учасником та розробником багатьох екологічних і природно-заповідних проектів на території Закарпатської області.

Йшлося про розробку наукових обґрунтувань щодо створення на території Хустського району, на заплаві ріки Тиса від смт.Вишкова до межі з Виноградівським районом, регіонального ландшафтного природного парку. Це допоможе в збереженні для майбутніх поколінь унікального біорозмаїття флори та фауни в заплавах р.Тиси, водоохоронних зонах, також дасть можливість забезпечити широку популяризацію рекреаційних і туристичних можливостей даного регіону. До складу ландшафтного парку передбачається включити і ряд лісових масивів, які можуть претендувати на статус букових та дубових пралісів та повинні бути збережені для нащадків.

Створення регіонального ландшафтного парку допоможе залучити кошти вітчизняних та іноземних благодійних і природоохоронних фондів, створити в перспективі спільні з Румунією транскордонні природоохоронні фундації.

“Хустський район”