На cерпень до Закарпаття залишилось лише декілька квитків на потяги

Як можна переконатися з сервісу бронювання квитків “Укрзалізниці”, найбільша “пожежа” з туристичними напрямками – Кримом і Західною Україною.

Наприклад, на 25 серпня вже нема купейних місць на потяги №206 “Феодосія – Київ”, №58 “Євпаторія – Київ”, №298 “Севастополь – Київ”, №99 “Ужгород – Київ”, декілька залишилося і на №50 “Трускавець – Київ”.

Важко буде не тільки повернутися після свят і напередодні початку навчального року, але і виїхати зі столиці на вихідні.

Так, на 23 серпня нема “плацкартів” на популярні №91 “Київ – Львів” та №12 “Київ – Сімферополь”, кілька вільних місць залишилося в №13 “Київ – Ужгород”, №43 “Київ – Івано-Франківськ”, всього три купейних – в №28 “Київ – Севастополь”.

В “Укрзалізниці” запевняють: відсутність квитків – це не спекуляції, а дефіцит вагонів.

“Ми задіємо весь парк в літній час, – кажуть у прес-службі. – Але люди не можуть рівномірно розподілитися: хочуть квитки на вечір п’ятниці або на конкретний улюблений поїзд”.

У відомстві пояснюють: ситуацію змінили б 248 нових вагонів, які планується придбати до кінця 2013 року. Один з творців ресурсу poizdka.org Сергій Павлов додає: щороку списують до 200 вагонів, і пасажири відчувають це в період пікових навантажень.

“Кінець серпня, популярний напрям, День Незалежності – такого поєднання факторів достатньо, щоб вже зараз розкупили майже всі квитки”, – вважає він.

tsn.ua