У закарпатських вузах триває вступна кампанія

Минуло всього два тижні з часу її старту, а кількість заяв, поданих абітурієнтами до Ужгородського національного університету, вже сягнула 10 тисяч.

«Надійшло на кілька тисяч заяв більше, ніж торік. Сподіваємося, ситуація позитивно відобразиться і на зарахуванні студентів. Конкурс буде вищим, а отже, рівень студентів та, у майбутньому, випускників зростатиме», — каже ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук .

Найпопулярнішою спеціальністю поки що виявилася «лікувальна справа». Серед лідерів також «фармація», «стоматологія» і «туризм». Особливо цікавлять абітурієнтів і такі напрями та спеціальності, як «біологія», «географія», «здоров’я людини», «правознавство».

А що ж інші наші вузи? Як повідомила голова приймальної комісії Мукачівського державного університету Світлана Нестерова, станом на 11 липня до них було подано 2 тисячі заяв. Найбільшим попитом користуються педагогічний факультет (дошкільна та початкова освіта), факультет туризму і готельно-ресторанного бізнесу, а також технологічний факультет. Натомість у Закарпатському художньому інституті поінформували, що 45 абітурієнтів виявили бажання навчатися саме у цьому закладі. Більшість із них хочуть стати дизайнерами.

Надія Федорчук, газети “Новини Закарпаття”