Закарпатська прокуратура вже повернула державі понад 51 га земель

Площа земель, що підлягає поверненню за позовами прокурорів, які перебувають у провадженні судів становить 142,38 га на суму 1293 тис. грн.

Площа вже реально повернутих земель за рішеннями суду становить 51 га на суму 1284 тис. грн. За поданнями попереджено незаконне надання земель площею 87 га на суму 7432,00 тис. грн. До судів заявлено 125 позовних заяв на суму 4814 тис. грн.

Протягом січня – червня 2013 року органами прокуратури області винесено 158 постанов про проведення перевірок, за результатами яких зареєстровано 9 кримінальних проваджень, розглянуто із вжиттям заходів 102 подання, в результаті чого до відповідальності притягнуто 69 посадових осіб органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування, у тому числі 20 – органів державного контролю.

Крім того, відділом захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин прокуратури області вже проведено 8 перевірок за результатами яких внесено 5 подань, з яких 4 розглянуто, 8 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 7 органів контролю.

Заявлено 3 позовні заяви, щодо стягнення 1796 тис. грн., з яких 1 задоволено на суму 294 тис. грн. решта на розгляді.

Також опрацьовано більше 90 матеріалів Держсільгоспінспекції.

Розглянуто по суті 57 скарг, скеровано підпорядкованим прокурорам 86.

До прикладу, прокуратурою Закарпатської області, із залученням Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства щодо повноти та своєчасності відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва, спричинених вилученням сільськогосподарських угідь на території Яношівської сільської ради Берегівського району.

За результатами проведеної перевірки прокуратурою області 11 червня до Господарського суду Закарпатської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації, Берегівської районної державної адміністрації до Яношівської сільської ради Берегівського району про стягнення втрат сільськогосподарського виробництва у розмірі 1 480 002 тис. грн. Позов перебуває у провадженні суду.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області