На Закарпатті існують проблеми з наповненням обласного бюджету

У четвер, 18 липня відбулася засідання постійної комісії обласної ради, яке провів її голова Василь Брензович.

На комісії був озвучений звіт про виконання обласного бюджету та йшлося про внесення змін до бюджету області. Доповідав в.о. директора департаменту фінансів ОДА Михайло Петрішка.

Комісії було запропоновано внести наступні зміни до бюджету – зменшити нерозподілений залишок спецфонду на 1 млн. 218 тис. та розподілити його на погашення заборгованості в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення наступним районам: Воловецькому – 1 млн. 208. Тим, Міжгірському – 19 тис. та Свалявському – 171 тис.

Також Михайло Петрішка поінформував комісію про виконання обласного бюджету за перший квартал цього року. За цей період до бюджету надійшло 62 млн. 136 тис. гривень, виконання бюджету становить всього 94,5%. За словами чиновника не кращою ситуація є із наповнення бюджету і за перше півріччя цього року – всього 95,6%. Основним джерелом доходів загального фонду залишається податок з доходів фізичних осіб, його питома вага становить 85%. За перший квартал план податку виконано всього на 92%, тобто обласний бюджет недоотримав майже 4,5 млн. гривень. Лише на 38% виконана стаття бюджету «податок на прибуток».

Недовиконують бюджет як правила міста, що мають статус обласного значення. Також в.о. директора департаменту фінансів ОДА Михайло Петрішка повідомив, що в Ужгороді бюджетники отримують зарплату із затримкою – наразі виплачуються зарплати за червень.

Окрім іншого на комісії розглядалося звернення Малокопанського сільського голови щодо виділення коштів на виготовлення нового генплану села та лист Хустського міського голови щодо виділення коштів на ремонт приміщення дитсадка «Дзвіночок».

Прес-служба Закарпатської облради