Закарпатці починають грати у бейсбол

В Ужгороді на стадіоні «Буревісник-УжНУ» відбувся перший показовий – матч з бейсболу серед аматорів, які започаткувати цей вид спорту у Закарпатті.

Викладачі та студенти Ужгородського національного університету за матеріальної та моральної підтримки ректора Ващука Ф.Г. розпочали перший етап до формування першої в історії Закарпаття професійної команди.

Тож першу закарпатську команду можна вважати створеною, але відбір для всіх бажаючих залишається відкритий – будь-хто зацікавлений може прийти, щочетверга, і спробувати свої сили у цьому, популярному, але поки що нетрадиційному для Закарпаття, виді спорту.

Довідка:

Бейсбол (англ. baseball) — спортивна гра з м’ячем, який б’ють битою. У бейсбол грають 2 команди по 9 гравців. Мета гри — здійснити якомога більше оббігань (ранів — англ. run), кожне з яких починається в кутку сектора і проходить через чотири бази — розташовані в кутах квадрата (20х20 ярдів або в метричних одиницях 18,3×18,3 м). Початкова база в кутку сектора називається домом (англ. home).

За кожну перебіжку, що починається з дому і закінчується на ньому, команда отримує одне очко.

В бейсбол в Україні грають з 1986 року. З 1991 року українська федерація бейсболу та софтболу є членом Європейської Конфедерації та Світової Асоціації. Національна збірна команда України кілька разів вигравала Європейські Чемпіонати в дивізіоні Б — 1993, 2000, 2004 та виборювала право взяти участь у олімпійському відборі в групі А.

Перша команда є в Закарпатті, і ми чекаємо на здорову конкуренцію та захоплюючу гру.