Драмтеатр завершив 67-й театральний сезон

У неділю, 21 липня, Закарпатський обласний український музично-драматичний театр ім. братів Шерегіїв завершив свій 67-й театральний сезон. За традицією… прем’єрою!

Цього разу п’єсою Теннесі Вільямса “Трамвай жадання” — однією з найзагадковіших притч світової драматургії. Хоча події розгортаються у повоєнній Америці, режисер, заслужений діяч мистецтв України Сергій Архипчук зробив постановку цілком українською, ба навіть ужгородською. Починаючи від пісень Ніни Матвієнко і Вєрки Сердючки, до образу ужгородської панночки — спадкоємиці аристократичного роду.

Перед початком вистави С.Архипчук у театральному журналістському клубі “Мельпомена” розповів, що робота над твором тривала трохи більше місяця. “Не все було ідеально. Як і в реальному житті, кожній сім’ї. Та робота акторського складу, всебічна допомога дирекції врешті дали хроший результат. До речі, це перша вистава, де ми одночасно виконали твір у двох складах акторів. Хоча були й складнощі.

Найбільша — коли “вибивали” у директора театру 230 гривень на придбання мотоциклетного шлему (сміється)”, — поділився С.Архипчук.

Директор театру Любов Оленчук поділилася, що бюджет постановки трохи перевищив 15 тисяч гривень. “Розраховували на 18 тисяч, але вдалося зекономити на… металі для декорацій. Загалом я пишаюся цією постановкою і, гадаю, глядач оцінить виставу. Попереду у театра великі плани: після відпустки на нас чекають гастролі в Одесі, Києві і Львові, а в середині листопада прийдемо до глядачів з новою прем’єрою, відкривши 68-й сезон”, — сказала Л.Оленчук.

Цікаво, що головні ролі у виставі виконували одразу дві акторські сімейні пари: Світлана та Олександр Маврінц і Катерина Якубик-Гамага та Тарас Гамага.

У п’єсі, яку побачили глядачі, було все — пристрасне кохання, сімейні “розборки”, пияцтво, аристократичні манери і брутальний секс (хоча й без оголення). Зрештою, усе, що більшість з нас спостерігає щодня в неті, по ТБ чи в реальному житті. Однак, режисеру вдалося усю ницість існування все ж привести до високого духовного знаменника. Що й побачили глядачі.

7 днів