Закарпатець згорів на роботі

Завершила свою роботу комісія із спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, що стався 8 червня із водієм ПП «Автотранском» Михайлом В., 1964 р.н., на території дільниці Ужгородської нафтобази сектору Закарпатського регіону приватного підприємства «Нафтотермінал».

Нагадаємо, що пожежа, внаслідок якої чоловік з численними опіками тіла потрапив у медичний заклад, трапилася під час спорожнення цистерни паливовоза. На жаль, через день водій помер.

У ліквідації загорання, котре лише дивом не спричинило більш тяжких наслідків, брали участь підрозділи пожежної охорони. За інформацією голови комісії, заступника начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Богдана Дороша, безпосередньою причиною нещасного випадку стала відсутність заземлення автомобіля-паливовоза на стаціонарному майданчику для зливу нафтопродуктів, що, згідно з висновком експерта-криміналіста НДЕКЦ УМВС України в Закарпатській області, спричинило «горіння від теплових проявів іскор різного походження, а саме статичної електрики».

Крім того, з водієм не було проведено інструктаж з безпечного виконання робіт під час зливо-наливних операцій у ході перевірки точності відпуску пального через стояки авто наливу на дільниці «Ужгородська нафтобаза»; порушувався технологічний процес у ході вказаних операцій. Значну увагу члени комісії приділили виявленню конкретних службових осіб, внаслідок невиконання якими своїх безпосередніх посадових обов’язків трапився нещасний випадок. Особами, які допустили порушення вимог законодавства про охорону праці, названо директора ПП «Нафтотермінал», начальника сектора Закарпатського регіону ПП «Нафтотермінал», начальника автоколони ПП «Автотранском», директора ПП «Автотранском».

На підставі зібраних матеріалів спеціального розслідування комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом. Також комісією розроблено цілий ряд заходів, виконання яких сприятиме унеможливленню виникнення подібних НП у майбутньому.

 Територіальне управління Держгірпромнагляду в Закарпатській області