ПАТ “Закарпатгаз” проведе ПТО в ужгородських селах Холмок та Концово

У вівторок, 23 липня, ПАТ «Закарпатгаз» розпочне планово-технічне обслуговування (ПТО) двох сіл Ужгородщини. У Холмоку та Концові воно триватиме до кінця тижня.

Стартує ПТО, за словами начальника управління систем газопостачання головного підприємства товариства Тараса Стегури, з перевірки на щільність газопроводів середнього тиску та ліквідації виявлених витоків. Буде проведено й дрібний ремонт газових приладів, а також надано необхідні інструктажі та проведено роботу з абонентами, які боргують за спожитий газ. У зв’язку з необхідністю обслуговування запірної арматури тимчасово від газопостачання буде від’єднано 660 абонентів.

Особливу ж увагу, наголошує посадовець, буде приділено роботі приладів, які облікують спожитий газ: лічильники, що «помиляються» в його підрахунку, зніматимуться на повірку. Згідно з Законом України «Про метрологію» лічильник побутового газу повинен проходити періодичну повірку з огляду на виробника з інтервалом у 5-8 років. Якщо ж такої повірки не проведено – відповідно до роз’яснень Держстандартметрології – лічильник не є комерційним вузлом обліку і обліковує дані не коректно. Крім цього, товариство в рамках Інвестиційної програми безкоштовно проводить заміну роторних лічильників, які не пройшли повірку, на лічильники мембранного типу.

ПАТ «Закарпатгаз» запрошує мешканців Холмока та Концова до продуктивної співпраці, зокрема, перебування у власних оселях під час відновлення в них газопостачання – 25 та 26 липня ( точний час буде повідомлено окремо).

Довідка: З початку поточного року з 16569 повірених лічильників непридатними до використання виявились 4362. З них – 903 – через зупинку, 1977 – через невідповідність похибки нормі, 205 – внаслідок самовільного втручання, 1277 – з інших причин.

ПАТ «Закарпатгаз»