Глава УГКЦ акцентовано звернувся до закарпатців, що беруть участь у Всесвітньому дні молоді

Блаженніший Святослав звернувся з відеопривітанням до молодих греко-католиків України і, акцентовано, Закарпаття, які беруть участь у Всесвітньому дні молоді у Бразилії.

«Ви є амбасадорами нашої Церкви на цьому Форумі», – зазначив Блаженніший Святослав у відеозверненні до вірних УГКЦ – учасників Всесвітного дня молоді у Бразилії. «Дорогі у Христі! Дорога молоде! Ваша участь у Світовому дні молоді є надзвичайно важлива. Тому що ви є представниками, амбасадорами усієї нашої Церви, і вам випала надзвичайно велика відповідальність і особлива місія – бути обличчям нашої Церкви на цьому Форумі».

З такими словами Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) звернувся до молодих вірян Церкви, які прибули до Бразилії для участі у Всесвітньому дні молоді.

«Зі столиці України – древнього міста Києва, я хочу надіслати найщиріші вітання до Прудентополя, до Бразилії, де відбувається Місійний тиждень, на якому зібрані єпископи, священники і учасники Світового дня молоді, який ось розпочнеться, з різних країн світу», – сказав Блаженніший Святослав.

Першоієрарх Церкви привітав молодих греко-католиків з України, у тому числі із Закарпаття, а також із Канади, Сполучених Штатів, Бразилії та Аргентини, які прибули до Бразилії для участі у Всесвітньому дня молоді та зустрічі зі Святішим Отцем. «У цьому Році Віри є так важливо застановитися, що означає «бути християнами» у новому часі», – наголосив Блаженніший Святослав.

22 липня до Бразилії зі своїм першим закордонним візитом прибуде Папа Франциск. Святіший Отець візьме участь у заходах Всесвітнього дня молоді, який цьогоріч відбуватиметься у Ріо де Жанейро.

Нагадаємо, що у рамках підготовки до Всесвітнього дня молоді (ВДМ) 16-22 липня у Куритибській єпархії УГКЦ Святого Івана Христителя тривав Місійний тиждень для учасників ВДМ з України. Молодіжний захід проходив у м. Прудентополі, де зосереджена найбільша українська громада. Понад 75% населення цього бразильського міста складають українці.

Департамент інформації УГКЦ