Мукачівець викрав килими з чужого подвір’я

Іршавські працівники карного розшуку за гарячими слідами затримали мешканця м. Мукачева, який викрав від мешканки села Крайня Мартинка три килими вартістю більше 2500 грн.

Вранці на мобільний телефон оперуповноваженого карного розшуку Іршавського районного відділу міліції Михайла Сухан зателефонувала 51-річна жінка, яка повідомила, що з її подвір’я хтось поцупив 3 килими, які вона провітрювала.

Про цей випадок оперативник відразу повідомив чергового райвідділу міліції та свого керівника карного розшуку Сергія Зінича. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група Іршавського районного відділу міліції, щоб задокументувати даний злочин.

Тим часом оперативник Михайло Сухан вирушив на пошуки зловмисника. У ході проведення ним опитування сусідів та мешканців села стало відомо, що в цей день селом їздили приїжджі громадяни на червоному «Жигулі», продаючи селянам різний дріб’язковий товар. Згодом були встановлені і свідки, які повідомили правоохоронцям декілька цифр із держномера «Жигулів». У подальшому до пошуків підозрюваних торгівців приєднався державтоінспектор ВДАІ Василь Орешко, який вирахував власника даного автомобіля, так як останній нещодавно був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення ПДР у м. Мукачеві хоча автомобіль був зареєстрований у м. Берегові.

Працівники карного розшуку Михайло Сухан, Михайло Ковач та Юрій Саварин у пошуках власника автомобіля об’їздили м. Берегово та м. Мукачево, поки знайшли останнього власника автівки. Автомобіль опинився на час розшуку аж у третього власника у м. Мукачеві, який займався торгівлею на колесах по населеним пунктам області.

У подальшому власник автівки при розмові з розшуковиками зізнався, що дійсно він їздив по селах у Іршавському районі, де продавав селянам речі. Коли знаходився у селі Крайня Мартинка, на вулиці вже було темно, він зупинився біля будинку своєї знайомої, якій раніше неодноразово продав різний товар. У цей час на подвір’ї жінки було темно, і вона вже спала. Торговець побачив, що у її дворогосподарстві на огорожі висять килими і тоді їх вирішив поцупити. Він тихенько до них підійшов, зняв по черзі, поскручував і склав до салону свого автомобіля. Після цього спокійно поїхав додому і ліг спати, а наступного дня завітали працівники міліції.

Як повідомив слідчий підполковник міліції Мирон Шкарампота, що за фактом порушення відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Наразі проводиться досудове розслідування та перевірка на причетність чоловіка до інших аналогічних злочинів.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС