Ужгородські оперативники затримали “мобільного” шахрая

Крадіжка мобільних телефонів – найпоширеніший вид злочину. Нерідко бувають випадки, коли незнайома особа підходить до вас на вулиці, просить подзвонити з вашого мобільного, під яким-небудь приводом.

Мала кількість людей, яким дійсно потрібна допомога, найчастіше зловмисник бере телефон та починає тікати. Тому ні в якому разі не давайте нікому свій телефон.

Днями із заявою до правоохоронців звернувся 35-річний житель Ужгорода. Чоловік повідомив, що коли він йшов на ринок, то зустрів свого знайомого Василя. Зустріч чоловіки вирішили продовжити у кафе за келихом пива, оскільки давно не бачилися і було чим поділитися.

За словами потерпілого, під час відпочинку Василь попросив телефон: мовляв, терміново треба подзвонити. Довірливий чоловік відразу зголосився допомогти, адже ні сном, ні духом не думав, що після «душевних розмов» шахрай накиває п’ятами разом із мобільним.

За гарячими слідами оперативники карного розшуку Ужгородського міського відділу міліції  затримали «позичальника» мобілки.  Речовий доказ вилучено.

Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, зазначив т.в.о. начальника Ужгородського МВ УМВС Володимир Кувик.

Джерело: Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС