Юний мукачівець втік із дому через образу на батьків

Невідомо чим би завершилась для неповнолітнього така небезпечна мандрівка, якби не спільні зусилля співробітників мукачівської міліції, родичів та сусідів, які розшукали юного втікача та повернули додому.

Близько сьомої години ранку до Мукачівського міського відділу міліції зателефонувала схвильована жінка. Вона повідомила, що її чотирнадцятирічний син не прийшов додому ночувати. Також жінка розповіла, що хлопець зараз переживає перехідний вік і через це у них часто виникають конфлікти. Хоча ні вона, ні її чоловік – вітчим хлопця, не обділяють дитину увагою.

Після такого повідомлення слідчо-оперативна група одразу виїхала на місце події. «Як вдалось встановити працівникам кримінальної міліції у справах дітей, хлопець образився на матір, – розповідає старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу Михайло Сарканич. Того дня мати попросила старшого сина допомогти вітчиму по господарству, однак він категорично відмовився і пішов на огород, де просидів близько 2 годин». Матір намагалась поговорити з хлопцем, заспокоїти, але він категорично відмовлявся слухати жінку і через деякий час, аби «насолити» рідним, вирішив піти з дому.

Спочатку рідні намагались власними силами розшукати хлопця, та наступного ранку вирішили звернутись за допомогою до правоохоронців. Розуміючи, що втрачений дорогоцінний час може призвести до непоправних наслідків, на розшук дитини, були задіяні працівники кримінальної міліції у справах дітей, правоохоронці з інших служб, сусіди та родичі зниклого . «Перевірялось все: від будинків до покинутих колодязів та лісосмуг, – коментує Михайло Сарканич. – Знайшли дитину за кількасот метрів від власної домівки – на горищі прибудови, де зберігалось сіно. Там другу ніч ховався хлопець».

Хлопця знайшли вночі, коли він спав. Пізніше він пояснив, що вдень блукав полем, ночував на сіннику, а харчувався фруктами із садів. Він чув, що його шукають, проте, не знайшов нічого кращого як сховатись на сіні. Єдине чого він боявся – покарання з боку рідних за свою витівку.

Правоохоронці заспокоїли хлопця, повернули до дому і провели профілактичну бесіду про неприпустимість такої поведінки щодо своїх батьків, які всіляко піклуються про сина.

Джерело: Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС