На Рахівщині горіли лісові угіддя

25 липня о 15:10 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття поступила заява від представника Карпатського біосферного заповідника про те, що напередодні, 24 липня в 11:30, за поки що невстановленої причини, виникла лісова пожежа на площі 0,6 га у 29 кварталі 17 відділу Рахів-Берлибашського ПНД відділення, яка передана у користування Карпатському біосферному заповіднику (КБЗ) від Костилівського лісництва Великобичківського лісомисливського господарства.

Для ліквідації загорання залучалися працівники служби державної охорони КБЗ, місцеве населення та автомобіль КамАЗ.

Гасіння пожежі ускладнювалося через складне географічне розташування, адже горів шар гумусу у скелястому місці на схилі крутизною 30-40 градусів та на глибині 0,5 метра.

Під вечір пожежу ліквідували. Підрозділи оперативно-рятувальної служби до місця події не викликалися.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян з проханням бути обачними та обережними, щоб відпочинок в лісі був приємним і для них, і для тих, хто прийде після. Пам’ятайте, що спалюючи суху рослинність чи порушуючи правила пожежної безпеки, ви завдаєте великої шкоди, в тому числі матеріальної. Бережіть природні багатства, не дозволяйте нищити народне надбання.

Джерело: Управління ДСНС України у Закарпатській області