50 міст України, в яких найкращі умови для життя: Ужгород на 17 місці

Рейтинг очолює Вінниця, яка набрала найбільший середній бал, а замикає п’ятірку лідерів Львів. Серед закарпатських міст у рейтинг також потрапило Мукачево.

Вінниця Вінниця очолила рейтинг найкращих для життя міст України. За нею йдуть Київ, Івано-Франківськ, Чернівці та Львів. А замикає десятку лідерів Одеса, повідомляє http://focus.ua

Рівень життя українців оцінювали за 15-ма критеріями. Серед них: кількість населення, динаміка чисельності населення, рівень злочинності, бюджет, прибутки, безробіття, освіта, ділова активність, інфраструктура, культура, комунальні послуги, нерухомість, медичні послуги, екологія та туристична привабливість.

За показниками видання, рейтинг очолила Вінниця. Цікаво, що місто не може похвалитися лідерством за якимось із критеріїв, але в загальній сумі саме Вінниця набрала найбільше балів. На другому місці – Київ. Столиця стала лідером серед інших за розміром бюджету, кількістю вищих навчальних закладів, туристичною привабливістю та кількістю населення. Разом з тим у столиці доволі високий рівень злочинності та низький рівень доступності житла. На третьому місці – Івано-Франківськ, який вийшов містом із найменшим рівнем злочинності.

На четвертому – Чернівці, місто із найкращою інфраструктурою. На п’ятому – Львів, який разом із Києвом отримав найбільше балів за свою туристичну привабливість. Шосте місце отримав Харків. Місто можна назвати столицею ділової активності України, оскільки воно лідирує саме за цим показником. На сьомому місці – Донецьк, який набрав високі бали у всіх категоріях, але не отримав лідерства в жодній із них.

На восьмому місці – Севастополь, в якому доволі низький рівень злочинності, безробіття, невисокі комунальні платежі та гарний бюджет. На дев’ятому та десятому місці – Хмельницький та Одеса. В обох містах низький рівень безробіття та недорогі комунальні.

Повний список ТОП-50 найкращих міст України:

1. Вінниця

2. Київ

3. Івано-Франківськ

4. Чернівці

5. Львів

6. Харків

7. Донецьк

8. Севастополь

9. Хмельницький

10. Одеса

11. Ялта

12. Суми

13. Славутич

14. Сімферополь

15. Рівне

16. Южне

17. Ужгород

18. Переяслав-Хмельницький

19. Ізмаїл

20. Бориспіль

21. Миколаїв

22. Коломия

23. Мукачево

24. Луцьк

25. Запоріжжя

26. Херсон

27. Комсомольськ

28. Кривий Ріг

29. Буча

30. Кузнєцовськ

31. Черкаси

32. Тернопіль

33. Умань

34. Чернігів

35. Мелітополь

36. Євпаторія

37. Кам’янець-Подільський

38. Артемівськ

39. Дніпропетровськ

40. Біла Церква

41. Ніжин

42. Южноукраїнськ

43. Калуш

44. Дрогобич

45. Житомир

46. Нетішин

47. Енергодар

48. Білгород-Дністровський

49. Трускавець

50. Алушта

http://tsn.ua