Закарпатські податківці бачать через інтернет 42% касових апаратів

На Закарпатті 2282 реєстратори розрахункових операцій звітують через Інтернет. Це понад 42% касових апаратів з усіх, які працюють в області.

Це понад 42% касових апаратів з усіх, які працюють в області. Найбільш активно усвідомили преваги й запроваджують у своїй діяльності касові апарати нового зразка суб’єкти господарювання Виноградівського району, тут персоналізовано майже 80% реєстраторів розрахункових операцій. Трохи менше у Рахівському – 65% та Берегівському – 52,5% районах від загальної кількості зареєстрованих у цих районах РРО.

Відповідно до Закону України від 21 червня 2013 року №357-VII штрафні санкції за ненадання звітності в електронній формі відтерміновано до 1 січня 2014 року. «Однак, це не виключає порушення закону. З 1 січня 2013 року всі, хто зараз використовує РРО та не перейшли на передачу звітності в електронній формі порушують вимоги чинного законодавства, хоча і відповідальність за це наступить лише з початку наступного року» – зауважує заступник начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Віталій Кричко.

Суб’єкти господарювання, які працюють в Закарпатській області і ще не модернізували свої касові апарати або не придбали сучасні із вбудованими модемами, можуть це зробити, адже РРО нового зразка є вже в достатній кількості. Також, наказом Міністерства доходів і зборів України від 8 липня 2013 року затверджено у новій редакції Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, в якому зазначені моделі РРО функціонування, яких відповідає всім вимогам. Ці моделі представлені як із зовнішнім модемом (можливе доопрацювання старих моделей) так і з вбудованим модемом. У разі виникнення питань щодо касових апаратів платники можуть звернутися до центрів обслуговування або безпосередньо до відділу з контролю за розрахунковими операціями ГУ Міндоходів у Закарпатській області за телефоном 61– 60 – 04 .

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області