Черговий “День відкритих дверей міліції” провели в ужгородському райвідділі

В. о. начальника райвідділу Олександр Боднарчук запросив представників ЗМІ на прес-конференцію, в ході якої розказав про результати роботи районної міліції за півріччя.

За словами очільника райвідділу, найбільше тепер турбують крадіжки з дачних масивів, вони становлять близько 40 відсотків усіх злочинів у районі. Натомість з початку року на Ужгородщині не було жодного умисного вбивства. Найбільш резонансними злочинами стали два підпали автомобілів.

Загалом за півріччя було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 1272 заяви громадян. Набагато краще, ніж у минулому році, став працювати відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків, який виявив 100 кримінальних правопорушень.

З уведенням в дію нового Кримінально-процесуального кодексу, почалася тісна взаємодія працівників міліції з прикордонниками та митниками. З початку року зафіксовано 57 правопорушень щодо перевезення через кордон психотропних ліків. Проте в осіб, що здійснювали ці правопорушення, не було умислу, адже більшість із них виявилася іноземцями, а в країнах, де вони проживають, обіг таких ліків дозволено. Також за півроку було зареєстровано 7 правопорушень щодо перевезення через державний кордон автомобілів з підробленими документами.

Після прес-конференції представники ЗМІ разом із Олександром Боднарчуком відвідали робочі місця працівників райвідділу та ознайомилися з їхньою роботою. До того ж було показано камеру попереднього затримання злочинців, яка на даний час перебуває на реконструкції.

Важливим залишається питання співпраці правоохоронних органів з громадянами. За останні два роки вже можна помітити певні результати у налагодженні цієї важливої ланки роботи міліції. Тричі на тиждень слідчі організовують прийоми громадян, а також здійснюються виїзні прийоми громадян.

Разом з тим, журналісти переконалися, що у райвідділі немає жодних камер тортур чи будь-яких інших приміщень, де б порушувались права людей.

Джерело: УМВС України в Закарпатській області