В Ужгороді ефективно функціонують Центри обслуговування платників податків

Вже більше року в ДПІ у м.Ужгороді працює Центр обслуговування платників податків, який створений з метою покращення умов обслуговування бізнесу, економії часу та оперативного вирішення питань, що виникають у суб’єктів господарювання та пересічних громадян.

Злагоджена робота колективу інспекції, ввічливість та доброзичливість до кожного клієнта створюють атмосферу довіри та партнерства між державою та бізнесом.

Лише протягом липня місяця поточного року послугами центру обслуговування платників податків Державної податкової інспекції у м.Ужгороді скористалося понад 11500 платників податків, яким надано 11545 адміністративних послуг, зокрема, видано 573 реєстраційних номерів облікової картки платника податків, прийнято та оброблено понад 3200 звітів від платників податків, а також надано ряд інших послуг, необхідних для ведення бізнесу.

Значну кількість серед наданих послуг займають роз’яснення щодо порядку оподаткування та сплати податку на прибуток, податку на додану вартість, місцевих податків та зборів, податку на доходи з фізичних осіб, ресурсних платежів.

Для інформування платників податків в ЦОПП ДПІ у м.Ужгороді оформлені інформаційні стенди, де можна ознайомитись із важливою податковою інформацією, зразками заповнення заяв, роз’ясненнями податкового законодавства та іншим інформаційним матеріалом. Крім того, для вивчення громадської думки про роботу Центру обслуговування платників податків встановлено скриньку для заяв та пропозицій.

Джерело: Ужгородська МДПІ