В Ужгороді посадовець блокував грошову допомогу дитині-сироті

Ужгородська міська рада вже задовольнила подання прокуратури, притягнувши до дисциплінарної відповідальності винного посадовця та призначивши громадянці Г. державну соціальну допомогу на дитину-сироту.

Прокуратура міста Ужгорода провела перевірку в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради з питань дотримання вимог законодавства, спрямованого на соціальний захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У ході прокурорської перевірки встановлено, що службовими особами згаданого вище управління Ужгородської міської ради порушуються вимоги законодавства щодо призначення і виплати державної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку.

Зокрема, прокуратурою Ужгорода виявлено, мешканку Ужгорода, громадянку Г., призначено опікуном малолітнього М., 1999 року народження, батьки якого померли.

Громадянка Г., з відповідною заявою та пакетом документів, звернулася до управління праці та соціального захисту населення для призначення та виплати державної допомоги на дитину. Проте на засіданні комісії по призначенню допомоги, у виплаті було відмовлено через відсутність належних документів про смерть матері. Однак, згідно з п. 27 «Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», для одержання допомоги на дітей, над якими встановлено опіку, подавати документи про смерть матері не потрібно. Тобто, громадянка Г. з 2006 по 2013 рік була неправомірно позбавлена можливості отримувати допомогу на дитину, яка перебуває у неї під опікою. Ювенальний прокурор прокуратури міста Ужгорода Ірина Клименко зауважила: «Причиною виявленого порушення є неналежне виконання своїх службових обов’язків представниками управління праці та соцзахисту населення Ужгородської міської ради.

Відтак, прокуратура Ужгорода направила до міської ради подання з вимогою призначити громадянці Г. допомогу на дитину, яка перебуває під її опікою, а також вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного спеціаліста відділу соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, за неналежне виконання службових обов’язків».

Джерело: Прес-служба прокуратури міста Ужгорода