На Закарпатті спека. Від 35 градусів тепла

Синоптики на найближчий тиждень обіцяють спеку по всій Україні.

Український гідрометцентр прогнозує на найближчий тиждень спекотну погоду. Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.

“Цей тиждень буде досить спекотним, без істотних опадів. Погоду визначатиме антициклон, центр якого в ці дні знаходитиметься над територією України”, – повідомив Прокопенко.

За його словами, з 10 серпня на західну територію України прийде атмосферний фронт, що призведе до зниження температури до 24-29 градусів. На сьогодні денна температура там становить 31-33 градуси, а з 10 серпня очікуються грозові дощі, шквали та град.

Крім того, на сьогодні синоптики прогнозують короткочасні дощі, грози та град на лівобережній Україні та в Криму.

6-7 серпня опади очікуються на заході та в Криму. Температура повітря по Україні вночі ставитиме 14-20 градусів, у південних областях та на Закарпатті – 18-24. Вдень очікується 25-30 градусів тепла, на Закарпатті – до 35.

У наступні дні тижня українців також чекає спека, на Правобережжі місцями до 35-37 градусів.

За словами синоптиків, суттєві зміни у погоді можливі з 17 серпня. У Києві на цьому тижні буде суха та спекотна погода, вночі очікується 16-20 градусів, вдень – 30-33. При цьому можливе наближення температурних показників до рекордних.

http://tsn.ua