В Мукачівському монастирі вшанували пам’ять Моісея Угрина

До Мукачівського монастиря вшанувати пам’ять преподобного Моісея Угрина і молитовно вшанувати ювілей 1025-річчя Хрещення Київської Русі з’їхалися понад 70-т священнослужителів Мукачівської православної єпархії.

Святкове богослужіння на честь преподобного Моісея Угрина і ювілею 1025-річчя Хрещення Київської Русі очолив Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

На запрошення керуючого єпархією – архієпископа Феодора на торжестві в Мукачівському монастирі були присутні представники міської та районної влади, серед яких був і міський голова міста Мукачева З.З. Лендєл.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В кінці богослужіння, за доброю традицією, започаткованою покійним архієпископом Мукачівським і Ужгородським Євфімієм (Шутак) навколо головного монастирського храму був звершений хресний хід з чином воздвиження мощей святого.

Під час хресного ходу на кожній із чотирьох сторін мощами благословляли і людей і наш боголюбивий край. Кожний з прихожан монастиря та паломники моли можливість приложитися до нетлінних мощей преподобного та попросити в нього заступництва і допомоги.

Нагадаємо, що в Мукачівському монастирі знаходиться велика частка мощей преподобного Моісея Угрина.

Частку нетлінних мощей (частина правої руки) преподобного Моісея Угрина на його історичну батьківщину в 1996 році з Києво-Печерської Лаври переніс вже покійний ВисокопреосвященнішийЄвфімій, архієпископ Мукачівський і Ужгородськийта тоді ще, архімандрит, нині архієпископФеодор–теперішній керуючий архієрей Мукачівською єпархією.

Сьогодні мощі знаходяться в Свято-Миколаївському храмі Свято-Миколаївського Мукачівського монастиря.

http://www.m-eparchy.org.ua