На Берегівщині дільничного інспектора взяли на хабарі

10 серпня в Батьові Берегівського району працівники відділу внутрішньої безпеки в Закарпатській області ДВБ МВС України спільно з працівниками Берегівської міжрайонної прокуратури затримали дільничного інспектора міліції, який отримав хабар у розмірі 3400 гривень.

Днями до відділу внутрішньої безпеки закарпатської міліції звернувся 18-річний житель Берегівського району та повідомив, що «дільничний» за попереднім зговором з слідчим райвідділу вимагає у нього хабар у розмірі 4500 гривень за непритягнення його та товариша до кримінальної відповідальності за фактом нанесення тілесних ушкоджень двом громадянам України, повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Дане зверненняя було прийнято до провадження за ознаками ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Дільничного інспектора міліції затримано на гарячому в момент отримання частини грошей, а саме 3400 гривень. Підозрюваного поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

– Керівництвом міністерства та УМВС, зокрема, перед службою внутрішньої безпеки поставлені конкретні завдання по очищенню міліцейських рядів. Так, з початку року працівниками ВВБ Закарпаття відкрито 5 кримінальних проваджень щодо хабарництва серед особового складу, за якими з органів внутрішніх справ звільнено 6 «нечистих» на руку співробітників міліції. За негативними мотивами різного характеру тільки у 2013 році загалом звільнено 13 тепер уже колишніх міліціонерів, – коментує ситуацію в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Буковчаник. – Самоочищення закарпатської міліції від перевертнів у погонах, від людей випадкових триватиме й надалі.

http://www.mukachevo.net