Словаки затримали контрабандні цигарки з України

Словацькі митники затримали контрабандистів, які намагалися провезти з України понад 1,5 млн сигарет загальною вартістю більш 209 тисяч євро. Українському водієві, що перевозив вантаж, загрожує до 8 років позбавлення волі. Вантаж в якому було заховано контрабанду був замитнений в Україні на внутрішній митниці.

“Під час здійснення митного контролю вантажного транспорту на прикордонному пункті Вишнє Німецьке-Ужгород за допомогою скануючого пристрою і службового собаки виявлено та затримано 7700 блоків нелегально завезених сигарет», – йдеться в заяві офіційного представника Управління митної служби в місті Міхаловце Клари Балогової.

Як зазначила офіційний представник, маршрут автомобіля проходив з України до Польщі транзитом через Словаччину. Контрабандні сигарети були заховані в обладнанні для різання металу, яке перевозилося у вантажівці. Сигарети англійської марки в оригінальній заводській упаковці містили на собі українські акцизні позначки.

Загальний обсяг попереджених фінансових втрат становить 209 тис. 341 євро, підкреслюється в заяві.

Український водій, підозрюваний у вчиненні кримінального правопорушення, затриманий. Справу передано Кримінального управлінню митної служби Словаччини. За словацьким законодавством, у разі доведення провини, українцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до восьми років.

Зрозуміло, що водій то цап-відбувайло, а замовника перевезення має встановити служба внутрішньої безпеки Міндоходів України.

Про це повідомляє словацьке інформагентство SITA