За півроку до бюджету Закарпаття надійшло 716,6 млн грн податків і зборів

Минулорічні показники січня-липня – на 63,8 мільйонів гривень менші.

Наповнення місцевого бюджету формується із загального та спеціального фондів. Одними з джерел наповнень цих фондів є податки та збори, адмініструванням яких займаються територіальні органи Міндоходів у Закарпатській області. Надходження до загального фонду призначені для забезпечення видатків і не спрямовуються на конкретну мету. Спеціальний фонд формується з конкретно визначених джерел надходжень і використовується на фінансування конкретно визначених цілей.

Отже, до загального фонду за сім місяців 2013 року надійшло 620 млн. 367 тис. грн., до спеціального 96 млн. 185 тис. грн.

Основними джерелами надходження до загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, збір за спеціальне використання лісових ресурсів, збір за спеціальне використання водних ресурсів, платежі за користування надрами, плата за землю, ліцензії на підприємницьку та професійну діяльність, плата за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності, фіксований сільскогосподарський податок та інші. Найбільше цих податків, зборів та платежів до загального фонду місцевого бюджету надійшло від податку з доходів фізичних осіб – 534 млн. 949 тис. грн., плати за землю – 48 млн. 363 тис. грн., з ліцензій на підприємницьку та професійну діяльність – 10 млн. 519 тис. грн.

Фінансовими ресурсами, що наповнюють спеціальний фонд місцевого бюджету є збір за першу реєстрацію транспортного засобу, надходження від збору за проведення гастрольних заходів, єдиний податок для суб’єктів малого підприємництва, плата за торговий патент по нафтопродуктах, збір за забруднення навколишнього середовища, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Більшу частину надходжень спеціального фонду забезпечує єдиний податок, його протягом семи місяців поточного року суб’єкти господарювання сплатили 83 млн. 953 тис. грн. Від збору за першу реєстрацію транспортного засобу надійшло 9 млн. 360 тис., від збору за забруднення навколишнього середовища 1 млн. 732 тис. грн., від плати за торговий патент по нафтопродуктах 902 тис. грн,

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області