На Мукачівщині незаконно нарубали дерев на 204 292,80 гривні

Квартирно-експлуатаційним відділом м. Мукачево відшкодовано 204 292,80 гривень за шкоду, заподіяну незаконною рубкою дерев.

Ще в березні 2010р. Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області було проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в лісфонді на території військового містечка №77 (с. Дерцен Мукачівського району), що перебуває на балансі КЕВ м. Мукачево.

В ході перевірки державними інспекторами виявлено порушення вимог Лісового кодексу України, зокрема проведення санітарної рубки без отримання спеціального дозволу на використання лісових ресурсів, тобто незаконну рубку 108 дерев породи дуб, граб. Держекоінспекцією розраховано розмір шкоди, заподіяної лісу незаконною рубкою дерев та пред’явлено претензію для добровільного відшкодування нанесених збитків.

Оскільки завдані збитки в добровільному порядку не було відшкодовано, заступником військового прокурора Ужгородського гарнізону в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Закарпатській області заявлено позов про примусове стягнення суми збитків.

Господарський суд Закарпатської області задовольнив позов щодо стягнення з квартирно-експлуатаційного відділу м. Мукачево 204292,80 гривень.

Станом на сьогодні КЕВ м. Мукачево зазначену суму збитків відшкодовано в повному обсязі. Кошти направлено в дохід місцевого бюджету Дерценської сільської ради на відшкодування заподіяної незаконною рубкою дерев, шкоди.

Джерело: Державна екологічна інспекція у Закарпатській області