Рівень працевлаштування в ужгородському районі – один із найвищих у краї

За підсумками економічного і соціального розвитку Ужгородського району у І-ому півріччі 2013 року ситуація на ринку праці наступна.

За сприяння районного центру зайнятості роботу отримало 538 громадян,що складає 108 % до відповідного періоду попереднього року. Рівень працевлаштування склав 38 % від тих,хто звернувся у пошуках роботи (проти 26 % торік),що є одним з найвищих показників у області. Середньоденна поточна кількість вакансій становить 240-260 вільних робочих місць (проти 120-150 за аналогічний період 2012 року).

За звітний період працевлаштовано 55 осіб, які потребують соціального захисту від безробіття,з них 61,8 % – молодь,якій надається перше робоче місце. Оскільки Програмою дій Президента України «Україна для людей» працевлаштування молоді визначене як одне з найважливіших завдань органів влади всіх рівнів,районна влада здійснює значний обсяг роботи щодо реалізації цього завдання.

Відбулося 157 робочих зустрічей з керівництвом підприємств району, у т. ч. ринкоутворюючих, із проблем збереження кадрів, запобігання масовому вивільненню працівників, комплектування кадрами та підготовки кадрів,з керівниками Фондів соціального страхування та податкової інспекції з питань взаємодії у легалізації зайнятості та обміну даними щодо платників.

Проведені наради з головами Середнянської селищної та сільських рад з питань змін законодавства,по співпраці з центром зайнятості щодо створення робочих місць,організації та проведення оплачуваних громадських робіт.

dcz.gov.ua