В Мукачеві затримали серійних крадіїв шпалер

Мукачівські оперативники затримали «злочинне тріо» рідних братів, які тривалий час обкрадали колишній колгосп

Із заявою до Мукачівського міського відділу міліції звернувся директор товариства з обмеженою відповідальністю, який заявив, що з виноградників, які належать очолюваному ним підприємству, невідомі викрали 560 металевих шпалер.

Оперативники сектору карного розшуку відпрацьовували різноманітні версії. Шукали серед осіб, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Шукали серед наркозалежних та осіб, які за пляшку горілки готові були викрасти будь-що, тобто серед тих, кому вкрай необхідні були гроші.

Так, нещодавно, розповідає оперуповноважений карного розшуку Іван Кохан, вони вийшли на цілу сім`ю, яка займалась протиправними справами. Мати п`ятьох дітей вже тривалий час працювала бригадиром – раніше у колгоспі, а зараз на згаданому підприємстві. ЇЇ співмешканець охороняв землі цього ж товариства. Коли ж у їхніх дітей визрів план викрасти першу партію шпалер, батьки не перечили, а навпаки «покривали» злодіяння синів.

Відтак, троє братів, віком 17, 21 та 23 роки вирішили вночі повитягувати шпалери з виноградників і знести їх до покинутого складського приміщення, до тих пір, поки не зайдуть потенційних покупців. За кілька днів першу партію краденого підприємливі брати «скинули» мукачівцю із сусіднього села.

Отримані гроші були настільки легкими, що сумнівів щодо продовження подальших подібних крадіжок не виникло ні в кого з сімейства. Вони разом підшуковували приймальників шпалер і потроху збували крадені речі. Так не мало, не багато братам вдалось продати 560 виноградних металевих шпалер, за які отримували по 10 грн за штуку.

Зараз трійця братів, які ще не притягувались до відповідальності, відповідатимуть перед законом за част.1 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Всі вони зізналися у скоєному.

За іншими фактами крадіжок з території та земель підприємства, про які повідомив директор товариства, мукачівськими оперативниками проводяться перевірки щодо причетності вказаних осіб до аналогічних злодіянь.

Мукачівський МВ УМВС