Закарпатські школи без шкільних автобусів, туалетів та капітальних ремонтів

Як завжди напередодні початку нового навчального року представники влади в Закарпатті браво відрапортували про підготовку освітньої галузі до нового навчального року. За словами чиновників, в краї все гаразд, школи готові, ніяких проблем. 
Однак, активісти та депутати від «Батьківщини», які знайомі зі станом справ на місцях, відзначають, що не все так радісно, як рапортують крайові освітяни.

За словами голови фракції Батьківщина в Закарпатській обласній раді Антона Ліврінца, в більшості районів не вистачає шкільних автобусів, які мають бути забезпечені за програмою «Шкільний автобус». Також відсутні кошти для капітального ремонту шкіл, які конче цього потребують. В половині шкіл області відсутні туалети в приміщеннях.

Голова Ужгородської «Батківщини» – Галина Козлова, відзначає, що в Ужгороді намагалися перевести 2 класи з НВК «Ялинка» до ЗОШ № 20. І лише спротив батьків не дозволив владі цього зробити.

«В бюджеті Мукачева є кошти на капітальний ремонт шкіл, але казначейство їх заблокувало і міська влада не може ними розпорядитися», – зауважує голова Мукачівської міської організації партії ВО «Батьківщина» Олександр Переста.

В селах Руські Комарівці та Соломоново Ужгородському районі школи вже давно потребують капітального ремонту, фактично вони перебувають в аварійному стані. При цьому, як відзначає голова фракції «Батьківщина» в Ужгородській районній раді Ярослав Пришляк, ніхто з чиновників не бере на себе відповідальність визнати їх аварійними.

За словами голови Іршавської районної організації партії ВО «Батьківщина» Олександра Павичича, в Іршаві лише трохи більше тижня тому почали перекривати дах однієї з шкіл а, в селі Довге не вистачає приміщень для навчання дітей, у другу зміну тут навчаються понад 250 дітей. В Загатянській школі необхідно відремонтувати підлогу спортзалу на що також немає коштів. В селі Воловиця влада взагалі закрила початкову школу через неукомплектованість класів.

За словами голови фракції Батьківщина в Тячівській районній раді Василя Мейсароша, більшість шкіл району не готові до опалювального сезону.

В селі Лазещина Рахівського району через аварійний стан приміщення школи навчання буде відбуватися в іншому приміщенні, яке не зовсім відповідає стандартам.

Перелік вищезгаданих проблем не є вичерпним, але цілком достатнім, щоб поставити під сумнів слова чиновників про повну готовність шкіл до нового навчального року, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

http://nedilya.net