На Закарпатті держвиконавця застукали на хабарі в 2500 гривень

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування кримінального провадження розпочатого за фактом вимагання та одержання 2 500 грн. неправомірної вигоди головним державним виконавцем відділу ДВС Берегівського районного управління юстиції.

Відомості по даному факту СУ УМВС України в Закарпатській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 14 та ч. 4 ст. 368 КК України Кримінального кодексу України ( готування до злочину та прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі попередньо встановлено, що мешканка Берегівського району, звернулась до правоохоронних органів із заявою, щодо вимагання у неї неправомірної вигоди головним державним виконавцем відділу ДВС Берегівського районного управління юстиції у розмірі 2500 гривень. За цю суму посадовець обіцяв не вживати заходів по стягненню з неї боргу за відкритим виконавчим провадженням, яке перебувало у нього на виконанні.

28 серпня під час отримання раніше обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 2500 гривень державного виконавця було викрито працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Закарпатській області.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування.

Довідка:

ч. 4 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна

Прес-служба прокуратури Закарпатської області