У закарпатському Хусті освятили нове Єпархіальне Управління

29 серпня 2013 року у день перенесення «Нерукотворного образу Спасителя», коли храм Єпархіального комплексу святкує своє престольне свято, правлячий архієрей Хустської Єпархії владика Марк та перший владика Хустської Єпархії владика Мефодій освятили нову будівлю Хустського Єпархіального Управління.

Святковий день розпочався водосвятним молебнем з читанням Акафіста Спасителю перед Його чудотворним образом «Нерукотворного Спаса», після чого більше 50-ти священнослужителів – благочинних, настоятелів монастирів та парафіяльних священиків – зустрічали свого архієрея, Архієпископа Хустського і Виноградівського Марка, який очолив літургію у храмі на Єпархіальному комплексі разом з єпископом Мефодієм.

Після вітального слова у кінці літургії владики Марка до всіх присутніх відбулося освячення нової будівлі Хустського Єпархіального Управління. З благословення Архієпископа Хустського і Виноградівського Марка, освячення здійснив перший правлячий архієрей єпархії єпископ Мефодій (Петровцій), який за станом здоров’я знаходиться на спокої.

Перший поверх нового адміністративного центру розміщує кабінети правлячого архієрея, секретаря єпархії та бухгалтерії. Другий поверх обживатимуть Єпархіальні відділи.

Нове єпархіальне управління відкриє двері для відвідувачів після обладнання будівлі необхідними меблями, за часом це відбудеться після 10 вересня цього року.

Православний Мараморош