Читайте у новому номері газети «ПОРАДИ»

Як зібрати обліпиху

Через коротку плодоніжку в ягід, вибирати їх доводиться буквально поштучно, до того ж на гілках деяких сортів є колючки. Але садівники винайшли пристосування для полегшення праці.

Як відрізнити підробку від справжнього вина?

Почнемо з того, що штучний винний напій – це просто-напросто випаруване виноградне сусло, розбавлене водою. Плюс спирт, дріжджі і всілякі ароматизатори. Розведений концентрат в пляшці не потребує особливих умов зберігання. Тому його виробництво – це досить недорогий і не трудомісткий процес.

Як на Берегівщині леквар варили

У с.Геча Берегівського району на Закарпатті сотні туристів з України та з-за кордону стали гостями сьомого фестивалю леквару

Бройлерів лікують антибіотиками та забивають електрострумом

Українські споживачі, які купують куряче м’ясо на прилавках магазинів, не здогадуються, де й у яких умовах вирощують фабричних бройлерів. Журналісти з’ясували, який шлях проходять маленькі курчата перед тим, як потрапити на обідні столи до українців.

Прання та прасування вишитих виробів

Щоб вишитий виріб мав ошатний вигляд, його треба правильно випрати і випрасувати

Сушити подушку доведеться один-два дні

З часом в подушці накопичується не тільки пил, але й шкідливі для здоров’я пилові кліщі. Можна купити нову подушку, а можна привести в порядок свою, до якої звикли.

Рецепти від гіпертонії

Якщо у вас гіпертонія – підвищений артеріальний тиск, то вам допоможуть народні рецепти.

Болить горло: як швидко полегшити стан

Біль у горлі може бути першою ознакою застуди, побічним ефектом напруги голосових зв’язок або ознакою чогось більш серйозного (наприклад, запалення в горлі).

Перловка – панська каша

Раніше перловка називалася панською кашею і їли її далеко не всі. Згодом вона стала основним армійським продуктом. Зараз її замінили на гречану кашу, хоча перлова каша нітрохи не менш корисна

Оливки – подарунок богів

Оливки заслужено називають подарунком богів. Вони здатні уповільнити старіння організму і зберегти зовнішню красу. Дієтологи рекомендують майбутнім матерям регулярно вживати ці корисні плоди під час вагітності. Тоді вони можуть бути впевнені, що малюк отримує всі необхідні для здоров’я речовини.

Свіжий номер уже в продажу!

Передплатні індекси: 01002, 91145.

Передплачуйте та читайте газету «ПОРАДИ»!