Тренер «Говерли» В’ячеслав Грозний про причини поразки від «Ворскли»

…Уся причина поки в психології.

Із інтерв’ю телеканалу «Футбол»:

– Потрібно дисципліновано грати увесь матч , як це робили в протистояннях з грандами. Усе залежить від психології. Думали, що по накату піде гра далі, а коли з «Карпатами» не змогли реалізувати свої моменти й програли, дуже важко переналаштовуватись. До цього часу ми перебували під впливом тієї гри. Пробували впродовж тижня говорити про суперника, тому що «Ворскла» не програє на виїзді, але дитячі помилки в обороні достатньо досвідчених виконавців звели нанівець усі зусилля. У другому таймі спробували змінити ситуацію, зробили заміни, стали грати більш агресивно, але помилки першого тайму стали основними в кінцевому результаті.

– Ви випустили в стартовому складі Цуррі, Пуканича і Бабиря. Ризик виправдав себе?

– Кожен тренер ризикує. На тренуваннях ці гравці виглядали на хорошому рівні, а Цуррі грав у «Ворсклі», але у швидкості програвав Громову, отримав жовту картку, і я змушений був його замінити. Лазевськи досить добре увійшов, а з допомогою Балашова і Ле Таллека я посилював атаку. Що стосується Бабиря, то він отримав пошкодження в першому таймі, але я не хотів його міняти до перерви.

Потрібно було рятувати гру, але десь не пішов останній пас. Це футбол, і тут нічого не зробиш. Команда тільки в стадії становлення. Якби могли брати топ-гравців, то була б інша ситуація … Ми реально розуміємо, що до нас потрапляють футболісти, які з якихось причин не грають у своїх командах, або вільні агенти. Їм потрібен час, щоб адаптуватися до нашої системи гри. Страшного нічого не сталося – ми просто програли матч. Нам потрібно психологічно відійти від тієї ситуації, яка є, а не дивитися на результат матчу. Думаю, уся причина поки в психології. Деякі гравці після матчу з «Карпатами» просто бояться отримувати м’яч, тому що в тренерського штабу були дуже серйозні претензії. Тим не менше, життя на цьому не закінчується.

Інформаційний відділ ФК «Говерла»

http://fcgoverla.uz.ua