Закарпатське та угорське радіо співпрацюватимуть

30 серпня цього року делегація ЗОДТРК у складі генерального директора Віталія Мещерякова, першого заступника генерального директора Золтана Куліна та директора дирекції ТВО програм для нацменшин Ґейзи Ковача відвідала Будапешт, де на базі Угорського радіо мала зустріч з генеральним директором ЗАТ Угорського Радіо Іштваном Йонашем, заступником генерального директора Золтаном Уйгеї та інтендантом Золтаном Пастором.

Результатом зустрічі стала Угода про співпрацю Закарпатського радіо та Угорського радіо. Найперше сторони домовилися про обмін програмами, який передбачає й обмін творчим досвідом. Водночас дві радіоінституції організують спільну презентацію своїх програм. Один з пунктів Угоди стосується професійної підготовки. Наприклад, у 2012 році за сприяння ЗАТ Угорське Радіо позитивно були оцінені курси підвищення кваліфікації, проведені угорськими спеціалістами в Ужгороді. Й надалі співробітники радіо з Ужгорода можуть переймати безпосередній досвід роботи угорських колег і збагачувати професійні знання в Будапешті, а угорські колеги відповідно в Ужгороді.

Частиною спільної роботи на думку Іштвана ЙОНАША є міжнародні фестивалі. Тому життя закордонних угорців має висвітлюватися не тільки в тематичних програмах, які підготовлені спеціально на такі фестивалі. Повсякденне життя закордонних угорців має стати органічною складовою частиною інформаційного, суспільного та громадського мовлення Угорського Радіо.

Джерело: Тиса 1