На Хустщині авто збило насмерть велосипедиста

Водій автомобіля «Фольксваген», близько другої години ночі, на автодорозі сполученням Мукачево-Рогатин-Львів, рухаючись у напрямку м.Хуст, проїхавши залізничну колію, не побачив велосипедиста, який рухався в попутному напрямку, та допустив з ним зіткнення.

Від отриманих тілесних ушкоджень велосипедист помер на місці події. 56-річний водій автомобіля про дану подію повідомив медиків та правоохоронців. На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група Хустського міськвідділу міліції. Правоохоронці встановили, що під колесами автомобіля опинився 29-річний чоловік. Наразі автомобіль та велосипед доставлено на штрафмайданчик, а дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Аби не сталося лиха, працівники Державтоінспекції радять та рекомендують: згідно з Правилами дорожнього руху, велосипед має бути укомплектований світловідбивачами (катафотами): спереду — білого, по боках — жовтогарячого, позаду — червоного кольору. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара). Фара дозволяє іншим учасникам руху вчасно помітити велосипедиста, а самому велосипедисту — бачити небезпеки й перешкоди на шляху. Рекомендується також обладнати велосипед ліхтарем (блимавкою) червоного кольору позаду — вас буде краще видно на дорозі.

 Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС