Цьогорічний збір урожаю зернових суттєво перевищив минулорічні показники

За офіційними результатами, найкращі показники з урожайності озимої пшениці були в Мукачівському (36 ц/га), Ужгородському (34,9 ц/га) та Берегівському (25 ц/га) районах.

Закарпатські аграрії попрацювали на славу, і 2013 рік видався для закарпатських фермерів вдалішим за рік минулий. Не дарма і Президент у своєму нещодавньому інтерв’ю звернув увагу саме на агропромисловий комплекс, як певну «точку зростання». У країні зібрано один із найкращих врожаїв за роки незалежності.

Зараз ми вже можемо говорити про результати збору зернових, які суттєво перевищили минулорічні показники. Вищою була як урожайність пшениці та озимого ячменю, так і загальний валовий збір зерна по області. Так, до прикладу, найкращі показники з урожайності озимої пшениці були в Мукачівському (36 ц/га), Ужгородському (34,9 ц/га) та Берегівському (25 ц/га) районах.

Наразі певні хвилювання викликає урожай кукурудзи, на який не кращим чином впливав тривалий засушливий період. Однак проблем бути не повинно, оскільки ще при посіві було застосовано мінеральні добрива, які повинні підтримати рослини. Окрім того, за посівами ведеться належний агротехнологічний нагляд, а тому урожай кукурудзи, питома вага якої у структурі зернових становить понад 48%, повинен виправдати наші очікування та прогнози.

Загалом же, як прогнозують спеціалісти департаменту агропромислового розвитку обласної адміністрації, валовий збір зернових очікується у межах 325 тисяч тон, що також більше, ніж минулого року. Обсяги виробництва овочів повинні сягнути 272 тисяч тон. Однак наразі вони зібрані тільки на 52% площ, а тому про остаточні результати говорити поки що рано.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА