Шуфрич погрожує вийти з фракції регіонів через курс на асоціацію з ЄС

У понеділок, 2 вересня на засіданні фракції Партії регіонів народний депутат, уродженець Закарпаття Нестор Шуфрич пообіцяв вийти з фракції, якщо буде продовжено курс євроінтеграції.
Про це «Взгляду» повідомило джерело в Партії регіонів.

За словами джерела, Шуфрич, зокрема, піддав критиці колег , за те , що вони не заступилися за колишнього нардепа , ректора Національної податкової академії Петра Мельника , який підозрюється в хабарництві.

«Нестор Шуфрич виступав вкрай емоційно цілих десять хвилин. Він звинуватив депутатів у тому, що вони мляво реагують на справу Мельника і не захищають його. Мовляв, сьогодні прийшли за Мельником, а завтра можуть прийти за кожним з нас. А головне, Шуфрич розкритикував курс на підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Він заявив, що розгляне питання свого членства у фракції, якщо угода буде підписана», – розповіло джерело.

Він зазначив , що ряд депутатів поділяє позицію Шуфрича.

«Крім Вадима Колесніченка та Олега Царьова, що виступають проти євроінтеграції України, є своя думка у В’ячеслава Богуслаєва і ряду депутатів, бізнес- інтереси яких пов’язані з Росією», – сказало джерело, зазначивши, що у фракції подейкують про можливий візит на засідання президента.

Заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов підтвердив, що на засіданні фракції «була дискусія».

«Була дискусія про євроінтеграцію. У депутатів є різні точки зору, і вони мають право їх висловити, адже за висловлення власної думки у нас не карають», – сказав «Взгляду» Чечетов. Він підкреслив, що фракція Партії регіонів при голосуванні за євроінтеграційні закони діятиме злагоджено. «Всі депутати проголосують», – сказав він.

Нагадаємо , що раніше «регіонал» Вадим Колесніченко зареєстрував законопроект, яким скасовуються положення законів «Про основи внутрішньої і зовнішньої політики» та «Про основи національної безпеки України», що встановлюють зовнішньополітичною метою України отримання членства в Європейському союзі .

А його однопартієць Олег Царьов заявляв , що 6 пунктів Угоди з ЄС про асоціацію суперечать Конституції України і оприлюднив аналогічне висновок Ради Центру «Правова держава», який очолює Віктор Медведчук.

Експерти вважають, що і виступ Шуфрича не обійшовся без впливу Віктора Медведчука.

«Нестор Шуфрич досі не був помічений в критиці генеральної лінії Партії регіонів. Однак, варто нагадати, що раніше він був першим заступником голови СДПУ(о) Медведчука, який виступає за інтеграцію України в Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану», – сказав «Взгляду» директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, припустивши, що до Шуфрича «застосують дисциплінарні заходи».

«Напевно , Шуфрич вирішив повернутися до Медведчука. Але це навряд чи відбудеться, адже, втративши кількох депутатів, Партія регіонів ризикує послабити позиції у проросійськи налаштованого електорату півдня і сходу країни . Тому регіонали вживуть заходи дисциплінарного впливу, щоб всі коливання в партії проходили згідно з динамікою генеральної лінії президента», – сказав Карасьов.

http://zakarpattya.net.ua