Дорогу за 67 мільйонів біля Ракошина будуватиме фірма голови “Укравтодору”

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області 27 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ «Південьзахідшляхбуд» на будівництво ділянки автомобільної дороги Київ – Чоп за 67,23 млн грн.

Йдеться про об’їзну дорогу довкола села Ракошино, на ділянці траси км 782+350 – км 783+977. Згідно з техзавданням тут мають викорчувати дерева, розібрати житлові й нежитлові будівлі, перекласти комунікації, влаштувати дорожній одяг та відсипні узбіччя, поставити противібраційний екран та шумозахисну стінку. На ділянці траси, де вона перетинається з дорогою Рокошино – Кальник також мають облаштувати тротуари і з’їзди в подвір’я, саму дорогу сполучити з мостом.

Роботи фінансують з держбюджету, завершити повинні до кінця 2016р.

Траса Київ-Чоп проходить через Ракошине, розділяючи село навпіл. Як повідомлялося раніше, через велике транспортне навантаження на самій дорозі часто трапляються ДТП, при цьому світлофори в селі не працюють. Об’їзну довкола села почали будувати ще 27 років назад, однак так і не завершили.

За даними SMIDA, основним власником фірми «ПЗШБ» є ТОВ «Альфадорбуд» віце-президента корпорації «Золоті ворота» Віктора Ящука. В 2005-2006 р.р. «Золоті ворота» очолював голова «Укравтодору» Євген Прусенко. За останні п’ять років «ПЗШБ» виграло тендерів на 3,20 млрд грн.

Єдиним конкурентом фірми було «Шляхове будівництво «Альтком», власниками котрого називають донецьких бізнесменів Олександра Тисленка та Сергія Павлічева. За останні п’ять років фірма отримала підрядів на загальну суму 13,10 млрд грн. Однак з цієї суми лише один підряд вартістю 109 млн грн. на дорогу у Донецькій області припало на 2013 рік, коли Бориса Колеснікова було звільнено з посади віце-премєра-міністра інфраструктури.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель»