Закарпатський “Турбогаз” відновлює виробничі потужності

Головне плавильне відділення підприємства з п’ятьма величезними печами, – кожна місткістю 6 тонн металу, – відновлює свою роботу після 14 років вимушеного простою.

Вже другий рік підприємство реалізує проект реконструкції та модернізації ливарного виробництва. Ним передбачено капітальний ремонт плавильного обладнання та придбання нових, високопродуктивних формувальних ліній для виготовлення широкого спектру стального та чавунного литва.

Сьогодні вже пройшла капітальний ремонт перша з великих плавильних печей цеху. Тепер ця індукційна піч видає 6 тонн чавуну кожні три години роботи.

Плавильник Михайло Данканич працював у цьому ливарному цеху впродовж десяти років, – з 1983-го до початку дев’яностих, аж поки цех не припинив свою роботу. Віднедавна повернувся до улюбленої справи. «Щойно почув, що роботу печі відновили, сам попросився сюди на роботу», – каже робітник.

За словами директора підприємства Михайла Качура, повне відновлення роботи цеху, включно з дільницями сумішеприготування та формувальними лініями, збільшить потужність виробництва до 70 млн грн товарної продукції на рік. Однак, на цьому програма модернізації ливарного цеху не завершилася – планується подальша заміна обладнання та збільшення виробництва, – поділився планами директор підприємства «Турбогаз» Михайло Качур.

Прес-центр Закарпатської ОДА