«Закарпатгаз» привернув до себе увагу антимонопольного комітету

На виконання рекомендацій Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України ПАТ «Закарпатгаз» припинило дії, що містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Так, в ході розгляду колективного звернення встановлено, що ПАТ «Закарпатгаз» включило до технічних умов на будівництво ділянки підземного газопроводу в м. Виноградів ряд необґрунтованих вимог.

Наприклад, строк дії технічних умов обмежено терміном у два роки. Однак, відповідно до законодавства, технічні умови є чинними до завершення будівництва об’єкта.

Крім того, у технічні умови включено вимоги щодо встановлення станції катодного захисту газопроводів, що не передбачено Правилами безпеки систем газопостачання України та вирішення питання щодо передачі газопроводу на баланс ПАТ «Закарпатгаз» до введення його в експлуатацію.

Оскільки такі дії суперечать вимогам Порядку доступу та приєднання до Єдиної газотранспортної системи України, Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного та нафтового газу та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», відділення надало товариству рекомендації про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Рекомендації відділення виконані, – повідомили в прес-службі Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.