Закарпатське підприємство привласнило 400 тис за утилізацію тари

30 серпня Закарпатською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері внесено відповідні відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України.

Як повідомив, Закарпатський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Михайло Гангур, наразі встановлено, що службові особи одного з підприємств краю, за укладеними договорами про надання послуг зі збирання, заготівлі та утилізації використаної тари і пакувальних матеріалів з-під реалізованої на території України імпортованої продукції, протягом 2012 року заготували близько 1,2 тонни вказаної вторинної сировини.

В подальшому, в порушення вимог Постанови КМУ “Про впровадження системи збирання, сортування, транспортування, переробки та утилізації відходів як вторинної сировини”, вони зловживаючи своїм службовим становищем, не вжили заходів щодо утилізації використаної тари і пакувальних матеріалів, а перераховані підприємствами області понад 400 тис. грн., не спрямовували на створення умов для організації утилізації відходів.

Такими діями, службові особи товариства, спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам держави і громадян у сфері поводження з відходами.

«Наразі, – підсумував Михайло Іванович, – кримінальне провадження направлено для розслідування до Ужгородського РВ УМВС України в Закарпатській області, хід якого прокуратура тримає на контролі».

Довідка:

ч. 2 ст. 364-1 КК України – зловживання повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, якщо це спричинило тяжкі наслідки – карається штрафом від десяти тисяч до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області