У Мукачівському військовому ліцеї виявили фінансові порушення на 214 тисяч гривень

Фахівці територіального підрозділу Держфінінспекції в Закарпатській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності в Мукачівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою виявили порушення, що призвели до фінансових втрат на 214 тис. грн.

Зокрема, незаконні витрати бюджетних коштів склали 101 тис. грн. Так, за рахунок коштів загального фонду установи, виділених на придбання обладнання, інвентаря та обмундирування, всупереч вимогам законодавства, було профінансовано придбання будівельних матеріалів, чим порушено принцип цільового використання бюджетних коштів. Також Мукачівській філії ПАТ «Закарпатгаз» перераховано за неспожитий природний газ 35 тис. грн. без відображення по обліку та фінансовій звітності дебіторської заборгованості на вказану суму.

Окрім того, виявлено оплату по завищеній вартості виконаних підрядниками ремонтно-будівельних робіт.

Установа зазнала фінансових втрат і через незаконне списання дебіторської заборгованості одному з товариств.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 3 посадових осіб ліцею складено протоколи про адміністративне правопорушення, а також ініційовано застосування фінансових санкцій у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунках навчального закладу. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи області.

Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області