Податкових інспекторів Закарпаття судитимуть за зловживання службовим становищем

За офіційною інформацією, щодо працівників однієї з районних податкових інспекцій розпочато досудове розслідування кримінальних проваджень, передбачене ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою та службовим становищем) та ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Закарпатській області виявило, що інспектори внесли недостовірні відомості до акту планової виїзної документальної перевірки одного з товариств області щодо правомірності формування ним податкового кредиту з ПДВ.

Такі дії працівників податкової інспекції призвели до того, що державний бюджет недоотримав 2,7 млн грн податку на додану вартість.

Оскільки в діях працівників районної ДПІ вбачались ознаки кримінального правопорушення, матеріали службової перевірки були направлені до прокуратури Закарпатської області. Відомості щодо працівників районної ДПІ прокуратурою Закарпатської області внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

ГУ Міндоходів у Закарпатській області нагадує: про будь-які неправомірні дії чи бездіяльність працівників Міністерства доходів і зборів України, про можливі корупційні дії з їхнього боку, а також про проблеми, які виникають під час митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, можна повідомляти на «Пульс» Міністерства доходів і зборів України. Номер телефону – 044 284 00 07.

Про це  повідомили в управлінні Міндоходів у Закарпатській області