У одному із дитсадків Іршави використовуватимуть альтернативні джерела енергії

Першим об’єктом, де використовуватимуть альтернативні джерела енергії є Іршавський дитсадок №1.

На початку робіт по модернізації цього закладу одним із основних завдань було досягти максимальної економії енергоресурсів. Тому разом із утепленням фасадів, заміною вікон і дверей у проект внесено і встановлення сонячних колекторів та бойлерів для підігріву води. Днями саме цю роботу виконали працівники спеціалізованого підприємства.

У принципі, використання сонячних колекторів дозволяє економити від 30 до 95 % традиційного палива (дров, газу, вугілля) або електроенергії. Стосовно цих пристроїв у ДНЗ№1, то після проведення енергоаудиту, фахівці зробили попередні висновки, де вказали, що всі заходи по енергозбереженню проведені у комплексі повинні принести економію енергоресурсів до 30 %.

Зараз завершено монтаж плоских сонячних колекторів на даху будівлі садочку. Також підготовлено основу для бойлерів, їх встановлення буде виконано найближчими днями.

Крім цього, уже практично зроблено утеплення фасаду будівлі та повністю проведено заміну системи опалення. Паралельно колектив садочку вже готує до приходу малят внутрішні приміщення – групи, спальні кімнати та санвузли.

За словами завідуючої, попередня дата завершення робіт 20-25 вересня, як і було обумовлено на останній зустрічі з підрядною організацією.

rada.irshava.info