В Ужгороді розпочав роботу фестиваль теле- і радіопрограм для національних меншин

12 вересня розпочав свою роботу Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин „Мій рідний край”.

На урочисте відкриття завітали керівник краю Олександр Ледида, народні депутати Іштван Гайдош та Іван Бушко, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, міський голова м. Ужгород Віктор Погорелов, представники дипломатичних установ, журналісти.

Організаторами форуму виступили Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Міністерство культури України, ОДТРК «Тиса-1», обласна адміністрація та обласна рада.

– Відрадно, що фестиваль проходить саме на Закарпатті. Унікальність нашого краю полягає в тому, що в регіоні толерантно, у мирі та злагоді проживає більше ніж 130 національних меншин. Цей фестиваль допомагає показати широкому загалу національні та культурні надбання кожної етнічної спільноти, її духовність та споконвічні цінності, – підкреслив Олександр Ледида.

 

 

 

 

 

 

 

З привітальними словами також виступив народний депутат Іштван Гайдош:

– Фестиваль «Мій рідний край» вже символічно проходить на Срібній землі. Адже саме тут працюють і живуть люди, котрі сповідують європейські цінності. А спільна робота учасників фестивалю сприяє зміцненню відносин між представниками різних національних меншин.

Цьогорічний фестиваль триватиме з 12 по 14 вересня. У ньому візьмуть участь українські регіональні та закордонні телерадіокомпанії. Зокрема, країнами-учасницями ХV Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин “Мій рідний край” стали: Україна, Румунія, Словаччина, Угорщина, Чорногорія, Сербія, Швеція. Для конкурсного перегляду буде представлено 62 телевізійні та 57 радіопрограм.

Знаковим є те, що майже у всіх програмах тематика відповідала головній ідеї фестивалю – показу життя національних меншин, розмаїття їх культур, побуту, відродження та збагачення їх духовної спадщини, традицій.

Прес-центр ОДА