Ужгородська міліція вчилася протидіяти масовим безпорядкам

Сьогодні на території Ужгородського міськвідділу міліції та стадіону «Авангард» ужгородські правоохоронці в черговий раз відточували свої професійні вміння та навички під час тактико-спеціальних навчань за оперативними планами «Хвиля» та «Фортеця».

Такі навчання проводяться щоквартально, основна їхня мета – це підвищення рівня бойової готовності особового складу ОВС до дій у припиненні групових порушень громадського порядку та масових заворушень. В тренуваннях взяли участь ужгородські правоохоронці, бійці спецпідрозділу «Беркут» та співробітники ДАІ.

Як завжди, навчання проводилося у два етапи. На першому підготовчому етапі особовий склад мав змогу ознайомитися з основними нормативними документами, було проведено стройовий огляд, перевірено екіпірування та повноту забезпечення особового складу спецзасобами, засобами активної оборони, засобами зв’язку та транспорту. На другому практичному етапі тренувань бійці «Беркута» та інші учасники продемонстрували свої практичні навики, які застосовуватимуть в експериментальних ситуаціях або у випадках масових порушень громадського порядку.

«Під час навчань правоохоронці довели здатність виконувати поставлені завдання на досить високому професійному рівні та показали свою готовність до дій в складних ситуаціях. Усі учасники навчань працювали однією командою – діяли злагоджено та організовано» – каже начальник Ужгородського міського відділу підполковник міліції Євген Калитич.

Діана Дорогй, Ужгородський РВ УМВС