Закарпатські рятувальники провели урочисті заходи з нагоди професійного свята

17 вересня держава святкуватиме День рятівника. Напередодні, 13 вересня, закарпатські рятувальники в Ужгороді провели урочисті заходи з нагоди професійного свята.

Розпочалося святкування вранці з параду пожежно-рятувальної техніки, яка прямувала через усе місто до вулиці Льва Толстого та була вишикувана на площі перед будівлею Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру. Тут усім бажаючим демонструвалися зразки сучасної рятувальної техніки: піротехнічні автомобілі, автомобілі комбінованого гасіння вогню та інші спецзасоби, які є на озброєнні в підрозділах Управління ДСНС області. Також свою роботу під час показових виступів демонстрували гірські рятувальники, водолази та кінологи.

За традицією, в церкві Покрови святої Богородиці, що в Ужгороді на Православній набережній, пройшло святкове богослужіння.

Далі урочистості продовжилися у приміщенні місцевого облмуздрамтеатру.

Засвідчити свою повагу колективу оперативно-рятувальної служби Закарпаття та поздоровити їх з професійним святом прибули й іноземні колеги з Угорщини та Румунії.

Про структуру ДСНС України, його служб, зростаючу складність питань і проблем, що постають перед нею, а також про успіхи та здобутки служби учасникам святкового дійства розповів спеціально підготовлений до свята відеофільм.

Невід’ємною частиною урочистостей стало нагородження грамотами, цінними подарунками та відзнаками кращих рятувальників області. За високі показники в службовій діяльності, сумлінне виконання посадових обов’язків, проявлену самовідданість та вірність було заохочено близько 40 працівників підрозділів УДСНС області. А запрошені на свято художні колективи та співаки, подарували учасникам урочистих зборів свої мелодійні твори та запальні танцювальні композиції.

У ДСНС України у Закарпатській області