В УжНУ відкриють навчально-тренувальний банк-лабораторію

Банкіри УжНУ відтепер здобуватимуть навички роботи безпосередньо в приміщенні вишу. У головному корпусі для них відкривають навчально-тренувальний банк-лабораторію.

Відповідне рішення було прийняте під час круглого столу “Інноваційне забезпечення підготовки фахівців банківської справи: проблеми і напрямки”, який відбувся 12 вересня на кафедрі фінансів і банківської справи Інституту економіки і міжнародних відносин.

Предметом обговорення під час круглого столу став пошук нових форм і методів забезпечення якіснішої підготовки майбутніх фахівців- банкірів. У роботі взяли участь керуюча Закарпатським РУ ПАТ КБ «ПриватБанк» Леся Орбан, декан економічного факультету Тетяна Климко, завідувач кафедри фінансів і банківської справи Віра Варцаба, начальник інформаційного відділу «ПриватБанк», а також професорсько-викладацький склад кафедри, який забезпечує підготовку фахівців за спеціальністю «банківська справа».

«Фахова підготовка – це поєднання аудиторного навчання з практикою. Сьогодні банківські технології пішли значно вперед, отже, й ми повинні йти в ногу з новими вимогами. Керівництво Інституту та факультету підтримує та всіляко сприяє активним пошукам кафедри в забезпеченні якісної підготовки фахівців фінансового профілю», – наголосила Тетяна Климко.

«Створення навчально-тренувальної лабораторії – черговий крок у вдосконаленні фахової майстерності студентів-банкірів. Вже давно шукали можливості покращити практичну підготовку наших спеціалістів. Провели чимало зустрічей з керівниками банків, але, на жаль, не всі мали можливість посприяти нам. Нам поталанило, що Леся Орбан – випускниця кафедри банківської справи УжНУ: ми змогли налагодити співпрацю. Тепер наші студенти зможуть проходити навчальні тренінги без відриву від навчання», – розповідає Віра Варцаба.

Сама Леся Орбан зауважила: «Знаючи про проблеми з практичною складовою навчального процесу на факультеті, ми радо відгукнулись на пропозицію завідувача кафедри. І хоч рішення приймалося нелегко, впевнені, що така співпраця принесе дивіденди обом сторонам. Кращих студентів, зокрема, будемо запрошувати на роботу в наш банк».

У навчально-тренувальному банку-лабораторії будуть займатися старшокурсники. У цьому ж приміщенні планують відкрити студентський безкоштовний консультаційний центр, де студенти-банкіри надаватимуть консультації з питань банківського обслуговування клієнтів.

Після закінчення круглого столу декан факультету, завідувач кафедри і керуюча Закарпатським РУ ПАТ КБ «ПриватБанк» оглянули надане приміщення та окреслили конкретний план роботи з підготовки й забезпечення навчально-тренувального банку-лабораторії робочими місцями, комп’ютерною технікою, а також відповідними програмами.

Наталія Каралкіна, Медіацентр УжНУ