Закарпатка силою утримувала дитину у авто погрожувала розправою

Прокуратурою міста Ужгорода ініційовано внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення малолітнього – караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк).

Цьому передувала заява, яка 15 серпня надійшла до Ужгородського РВ УМВС від 35-річного жителя Ужгорода.

Зокрема, він просив прийняти міри до 36-річної мешканки с. Коритняни, яка самовільно забрала його 11-річну доньку з подвір’я будинку та більше двох годин безпідставно утримувала дівчинку в автомобілі, погрожуючи розправою.

Хід досудового розслідування кримінального правопорушення, контролює прокуратура Ужгорода. Водночас, прокуратурою міста Ужгорода направлено вимогу до Ужгородського МВ УМВС про проведення службової перевірки з приводу причин неналежного розгляду заяви батька дитини. Оскільки правоохоронці, за результатами проведеного ними розслідування, притягли жінку лише до адміністративної відповідальності за самоуправство незважаючи на те, що дане діяння містило ознаки кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України.

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода