В Тереблі виявлено мінеральні води

Про це під час програми «Зона особливої уваги» на телеканалі Тиса-1 розповів начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Роман Шніцер.

Наразі завершується розробка проектно-кошторисної документації, необхідної для старту робіт зі створення нових соляних шахт.

Відповідаючи на питання журналістів про перспективи створення нових соляних шахт у Солотвині та збереження унікальної алергологічної лікарні, Роман Шніцер повідомив: «Нині закінчується робота над розробкою проектно-кошторисної документації для будівництва шахт для лікування хворих в Тереблі. Аналізи солі, глибини залягання пластів солі засвідчують: це є абсолютно реальна задача, тим більше, що інфраструктура там розбудовується досить непоганими темпами для того, щоб найближчими роками ці задачі можна було реалізовувати. Це по-перше.

А по-друге, це є унікальний регіон, бо ж там є сірководневі мінеральні води, термальні мінеральні води, і, коли запрацюють підземні відділення, рано чи пізно це буде поштовхом для створення дуже рентабельної гарної курортної зон”.

Спілкуючись із журналістами, начальник управління охорони Закарпатської ОДА зазначив, що «на сьогодні ситуація така, що колишні шахти не підлягають відновленню».

tyachiv.com.ua