В Ужгороді затримали помічницю судді на хабарі у 5 тисячі доларів за повернення Мерседесу ФОТО

Вчора, близько 17.30 вечора, помічницю судді Ужгородського міськрайонного суду працівниками прокуратури Закарпатської області спільно з працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Закарпатській області, було викрито при вимаганні та одержанні 4 тис. доларів США (із 5 тис.дол. США) раніше обумовленої суми неправомірної вигоди.

Встановлено, що за вказану суму 36-річна помічниця судді обіцяла, позитивний розгляд вказаним вище судом протоколу про порушення митних правил відносно цього закарпатця і, відповідно, повернення йому затриманого митниками автомобіля «Мерседес-Бенц МL – 320 CDI», 2006 року випуску.

Як з’ясувалося, ще у липні представники Чопської митниці Міндоходів склали протокол щодо вказаного громадянина про порушення митних правил (за спробу переміщення ним до Угорщини на вказаному автомобілі тютюнових виробів у кількості понад 2000 пачок, з приховуванням від митного контролю).

Наразі підозрювану затримано в порядку ст.208 КПК України.

До ЄРДР внесено відомості про даний факт за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Прокуратура області здійснює досудове розслідування у даному кримінальному провадженні.

Довідка:

ч.4 ст. 368 КК України (діяння, передбачене частиною другою або третьою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займаєвідповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області